No nič, ako hovorí Werner, aj trpaslíci začínali v malom. Ale aj tak, Henri Marie Raymond de Toulouse - Lautrec - Monfa je tiež môj obľúbený maliar. Výstava bola skvelá, ako všetko od zlomyseľného Lautreca. Všetko, čo činil, by sa dalo prirovnať k jednému z jeho povestných cocktailov Tremblement de Terre – zemetrasenie, absint a koňak pol na pol, jednoduché a účinné. Moju mizernú náladu úplne opravila krásna pani učiteľka, ktorá učila triedu mladých dievčat v hlavnej sále, ako sa tancuje kankán. To sa nám s Henrim veľmi páčilo, bolo to vskutku chamtivé.
V kníhkupectve som objavil nemecký preklad Lautrecovej knihy L'art de la cuisine, ktorá ma uviedla do stavu doteraztrvajúceho nadšenia. Okrem toho, že obsahuje úplne dôsledné recepty francúzskej haute cuisine, je pretkaná vynikajúcimi receptmi napríklad na pečené svište, zastrelené za slnečného septembrového rána, pečené veveričky v slaninke so svojou exquizitnou orechovou chuťou až po naozaj čierny humor saint sur le grill a recette antique.
Podelím sa s vami o spôsob, ako dosiahnuť, aby kuracie mäso bolo jemné. Vypustíme kura z kurníka na voľné pole, tam ho prinútime utekať a zastrelíme ho flintou nabitou jemnými brokmi.
Mäso strachom posadnutej sliepky bude jemné. Táto metóda, ktorú používajú v krajine Fangov (Gabun) je bezchybná aj pri starých a najtuhších sliepkach.
Toľko Henri, tak veľa úspechov pri love a varení, prípadne na výstavách.
Srdečne váš Le vieux con!
V kníhkupectve som objavil nemecký preklad Lautrecovej knihy L'art de la cuisine, ktorá ma uviedla do stavu doteraztrvajúceho nadšenia. Okrem toho, že obsahuje úplne dôsledné recepty francúzskej haute cuisine, je pretkaná vynikajúcimi receptmi napríklad na pečené svište, zastrelené za slnečného septembrového rána, pečené veveričky v slaninke so svojou exquizitnou orechovou chuťou až po naozaj čierny humor saint sur le grill a recette antique.
Podelím sa s vami o spôsob, ako dosiahnuť, aby kuracie mäso bolo jemné. Vypustíme kura z kurníka na voľné pole, tam ho prinútime utekať a zastrelíme ho flintou nabitou jemnými brokmi.
Mäso strachom posadnutej sliepky bude jemné. Táto metóda, ktorú používajú v krajine Fangov (Gabun) je bezchybná aj pri starých a najtuhších sliepkach.
Toľko Henri, tak veľa úspechov pri love a varení, prípadne na výstavách.
Srdečne váš Le vieux con!
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.