Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tofu kultúra

.ľubica Belhadjová .časopis .lifestyle

Jedno z tradičných taiwanských jedál je poriadne smradľavé tofu. Nie že by bolo zapáchajúce iba pre nás Neázijcov, ktorí na ich chute nie sme zvyknutí.

臭豆腐v preklade doslova znamená smradľavé tofu. A tak, ak je na ulici hoci len jeden stánok s touto špecialitou, celú cestu zadržiavam dych.
A tak, ak je na ulici hoci len jeden stánok s touto špecialitou, celú cestu zadržiavam dych.
Taiwanskí kamaráti ma na ochutnávku tejto „maškrty“ nahovárali už tisíckrát. A nevedeli pochopiť, prečo zo zásady nejem to, čo mi nevonia. Samozrejme, pomyslela som si, lebo veď väčšina vašich obľúbených jedál nevonia. A na pohľad tiež nie sú nič extra. Ale ono je to tak s tým životom v Ázii. Že podobné európske zásady sa skôr či neskôr aj tak porušia. Najmä keď je človek hladný.
 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite