Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

..dobré jedlo
Vajce Potemkin, bufetová klasika

Vajce Potemkin, bufetová klasika

.jozef Koleják .lifestyle ..dobré jedlo 27.03.2022

O jedlách, ktoré majú v názve krajinu, v ktorej o nich jakživ nepočuli, sme už písali mnohokrát. Všetko, čo nám príde lahodné či trošku luxusnejšie, nazývame radi „parížske“ či „viedenské“. Prečo sa však obložené vajce zaliate majonézou volá ruské?

Indická biela. Dnes si bez neho neporadí žiadna kuchyňa južnej Ázie

Indická biela. Dnes si bez neho neporadí žiadna kuchyňa južnej Ázie

.jozef Koleják .lifestyle ..dobré jedlo 14.02.2021

Všade naokolo hutné, ostré vône a prívetivé úsmevy. Na ťažkých bordových a tmavozelených obrusoch medené misy plné divotvorných omáčok, popri nich veľké kopy basmati ryže a chlebových placiek. V každej druhej z tých indických delikates sa kúpu malé utešené kocky. Panír.

Gaštankovia. Nikto nevie, kde sa vzali a ako vznikli

Gaštankovia. Nikto nevie, kde sa vzali a ako vznikli

.jozef Koleják .lifestyle ..dobré jedlo 09.01.2021

Sú tu fašiangy, sezóna karnevalov a plesov. Zatiaľ čo tentoraz má masku doma naozaj každý a chodí si s ňou po vonku ako v Benátkach, benátsky karneval si budeme môcť pozrieť možno až o rok. Ostáva nám spraviť si ho doma. Castagnole.

  •