Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.lifestyle
.týždeň

Pomaly ďalej zájdeš

.jozef Koleják .časopis .lifestyle 25.05.2014

Čoraz viac labužníkov začína prahnúť po tom, aby sme sa vrátili k vareniu našich starých materí. A tak kuchári nelenia a po molekulárnej kuchyni vzniká nový, obrodzujúci trend. Chce byť protipólom rýchleho stravovania, a preto ho nazvali slowfood.

.týždeň

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle 25.05.2014

Všetci v bande sme chceli byť Sandokanom. Vzhľadom na prirodzenú hierarchiu sa to nedalo, takže niekto bol Yanezom De Gomera, iný Sambigliongom a na ďalšie mená si nepamätám. Akurát na lady Mariannu, ale s dievčatami sme sa príliš nehrávali.

.týždeň

Uršula Kovalyk: Zachrániť môžeme len seba

.elena Akácsová .časopis .lifestyle 25.05.2014

Spisovateľka Uršula Kovalyk najviac času venuje Divadlu bez domova, zháňa granty, robí supervíziu, sociálnu prácu aj terapiu s ľuďmi postihnutými či dlhodobo žijúcimi na ulici. A baví ju to. S najnovšou knihou Krasojazdkyňa je medzi finalistami súťaže Anasoft Litera 2014.

.týždeň

Darovať čas

.mirka Gúčiková .časopis .lifestyle 25.05.2014

V programe malých životných zmien, ktoré vám na začiatku každého mesiaca odporúčame, vás tentoraz budeme žiadať o veľa. Darujte svoj čas, vedomosti, ponúknite svoje kontakty. Nielen váš život bude lepší.

.týždeň

Parížske rendezvous

.jozef Koleják .časopis .lifestyle 18.05.2014

Viac michelinských reštaurácií ako on má s prehľadom Brussel či Tokio. U Baskov a Kataláncov sa varí určite lepšie ako priamo v ňom, no svet ho naďalej považuje za miesto, kde sa dá s najväčšou gráciou najesť. Paríž.

.týždeň

Peter Kerekes: Po jedle je život predsa len krásny

.elena Akácsová .časopis .lifestyle 18.05.2014

Dokumentarista Peter Kerekes sa práve vrátil z Varšavy, kde na festivale uvádzali Zamatových teroristov. Hovorí, že všetko dokončil, Slovensko 2.0 aj Fetiše socializmu uzavrel, a teraz sa nadychuje, aj keď vždy sa nejaká administratíva nájde, a aj nových nápadov je hromada.

.týždeň

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle 18.05.2014

Na tekvicovej polievke nie je nič zvláštne, ak to, samozrejme, nie je tá tekvicová polievka, o ktorej píše John Steinbeck v Na východ od raja. Celá tekvica v hrnci, len s odrezaným vrškom, do nej celé kurča, huby, zázvor, pór, zaklapnúť vršok, variť aj dva dni. Ochutnal by som. Alebo dusené fazule po mexicky Williama Saroyana z Oci, tebe preskočilo. Aby sme boli presní, 99 malých červených fazúľ. Či sú naozaj dobré, by sme zistili až po ochutnaní, rovnako ako hlavný hrdina.

.týždeň

Šéfkuchári bez šéfa

.elena Akácsová .časopis .lifestyle 18.05.2014

Byť šéfkuchárom je ťažká práca. Musíte mať talent, fantáziu, fyzickú zdatnosť, výdrž, schopnosť neustále sa učiť, vedieť riadiť ľudí. A musí vás to baviť. Všetko. Niektorým šéfkuchárom to nestačí a sú ešte aj svojimi vlastnými šéfmi.