Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.téma
.týždeň

Duša Slováka pred voľbami

.martin Hanus .jozef Majchrák .jaroslav Daniška .časopis .téma 31.05.2010

Redaktori .týždňa chodili po Slovensku a v baštách ľavice, pravice a nacionalistov sa pýtali, prečo tam Slováci volia tak, ako volia. Reportáž zo severu, juhu aj stredu.

.týždeň

Hrôza z pustatiny

.časopis .téma 23.05.2010

Príbeh 42-ročného poľského geofyzika Piotra Stanczaka je jeden z najhorších, aké sa dajú predstaviť. Taliban ho uniesol a popravil pred viac ako rokom. Mnohé otázky sú však dodnes nezodpovedané.

.týždeň

Teroristi nie sú iba bradatí Paštúni

Rozhovor so zástupcom šéfa polície v Islamabade Tahirom Alamom.

.týždeň

Výlet za Talibanom

Počas šiestich dní v Pešávare na pakistansko-afganskej hranici som nevidel jediného cudzinca. Dôvod je jednoduchý: únosy a bombové útoky. Na kmeňových územiach Paštúnov, vzdialených pár kilometrov z tohto mesta, bojuje armáda s Talibanom.

.týždeň

BarackObama.com

.daniel Bútora .časopis .téma 17.05.2010

So zveličením možno povedať, že spolustrojcom víťazstva Baracka Obamu v prezidentských voľbách v novembri 2008 bol internet a sociálne siete.

.týždeň

Môj žiak – nacionalista

.martin Hanus .časopis .téma 17.05.2010

Dohodli sme sa na pive v jednom petržalskom lokáli. S rozhovorom nemal problém, ak neuvediem jeho meno. „Aj tak si to, čo ti poviem, prekrútite.“ Kedysi som ho učil na gymnáziu, v triede maturantov, ktorá bola dosť podpriemerná, patril k najbystrejším.

.týždeň

Včera Fico, dnes Sulík

.martin Hanus .časopis .téma 16.05.2010

Podľa prieskumov chce dnes voliť SaS veľa mladých ľudí, ktorí predtým sympatizovali so Smerom. Do tejto skupiny patrí aj 21-ročný Michal Dragan, pracujúci v reklamnej brandži, ktorého sme objavili vďaka ankete medzi facebookovými fanúšikmi .týždňa.

.týždeň

Porazí Fica internet?

.martin Hanus .jozef Majchrák .časopis .téma 16.05.2010

Je to zvláštna kampaň. Kým z pouličných bilbordov na nás zíva nuda a STV doviedla diskusie do monológovej dokonalosti, za počítačmi to vrie. Aj dáta ukazujú, že vďaka internetu, ktorý ovládla opozícia, vníma politiku veľa mladých ľudí. Lenže, pôjde internetová generácia 12. júna naozaj voliť? Alebo ostane visieť doma na Facebooku?

.týždeň

Prečo nie?

.tomáš Gális .časopis .téma 09.05.2010

Pred niekoľkými rokmi som absolvoval svoj jediný pracovný pohovor - v Amnesty International. Trochu ma prekvapilo, že okrem bežných vecí, na ktoré som bol, myslím, pripravený, sa ma spýtali, či považujem registrované partnerstvo za základné ľudské právo. Odpovedal som vyhýbavo (korektne?) v tom zmysle, že v deklarácii ľudských práv OSN sa také právo nespomína. Nevzali ma. Dodatočne si hovorím, že to tak bolo lepšie, pretože tá organizácia je na mňa až príliš aktivistická a príliš ľavičiarska.

.týždeň

Pochod veľvyslancov

.jaroslav Daniška .časopis .téma 09.05.2010

Prvý slovenský pochod homosexuálov má zaujímavých podporovateľov. Okrem bulvárneho časopisu sú nimi vlády Spojených štátov, Holandska, Írska či Švédska. Čo ich k tomu vedie?