Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.téma
Téma .týždňa: Strach, hnev a antivax

Téma .týždňa: Strach, hnev a antivax

.týždeň .témy .téma 01.08.2021

Spoločnost je rozdelená. Ulice, ale aj sociálne siete vzbĺkli hnevom. Ako nájsť východisko z chaosu, ktorý je spôsobený iracionálnym strachom? Aj na to budeme hľadať odpovede v nasledujúcich textoch.

Téma .týždňa: Ja som optimista

Téma .týždňa: Ja som optimista

.týždeň .témy .téma 25.07.2021

Minulú nedeľu večer ešte stihol zaspievať pieseň Ja som optimista, poklonil sa a zomrel. Jeho odchod bol v niečom symbolický. Milan Lasica (1940 – 2021) zomrel na pódiu, ktorému zasvätil celý život. Svojím neopakovateľným humorom vlieval do nášho sveta nádej a optimizmus.

Téma .týždňa: Urobiť spravodlivosti zadosť...

Téma .týždňa: Urobiť spravodlivosti zadosť...

.týždeň .témy .téma 17.07.2021

Keď spravodlivosť musí prosiť o dôveru občanov, koho a o čo budú musieť prosiť obete nespravodlivosti? Bude výsledkom reforiem iba potreba ďalších reforiem?

Téma .týždňa: Méta X

Téma .týždňa: Méta X

.týždeň .témy .téma 11.07.2021

Všetci už chceme covidové obmedzenia nechať v minulosti. Je táto méta dosiahnuteľná? Niekde ju už dosahujú a ľudia tam začínajú normálne žiť. Napodobníme ich?

Téma .týždňa: Bola to výstraha?

Téma .týždňa: Bola to výstraha?

.týždeň .témy .téma 04.07.2021

Tornádo v Česku, to znie ako titulok z uhorkovej sezóny v nezodpovednom bulvári. Žiaľ, bola to surová realita obrovskej ničivej sily. Prečo sa niečo také strhlo a čo to znamená pre budúcnosť?

Téma .týždňa: Cesta k spravodlivosti

Téma .týždňa: Cesta k spravodlivosti

.týždeň .témy .téma 20.06.2021

Je šanca, že páchatelia vraždy dvoch mladých ľudí budú potrestaní a spravodlivosť bude nastolená. Ide však aj o obnovenie dôvery v súdnictvo a v právny systém.

Téma .týždňa: Bez vĺn?

Téma .týždňa: Bez vĺn?

.týždeň .témy .téma 13.06.2021

Dlhé teplé dni priniesli víziu bezpandemického leta. Tak stopercentne corona-free síce nebude, ale pozrime sa s odborníkmi na čísla a trendy a povedzme si pravdu: aké obdobie máme pred sebou?

Téma .týždňa: Cesta do nevoľníctva

Téma .týždňa: Cesta do nevoľníctva

.týždeň .témy .téma 29.05.2021

Zaťažiť budúce generácie preto, aby sme vyriešili problémy dneška? Tá dilema sa zdá akademická, ale má úplne praktické, chlebové dôsledky. Menšie zadlženie znamená viac slobody a to, čo platí o domácom rozpočte, malo by platiť aj o štátnom.

Téma .týždňa: Dilema: Áno/Nie?

Téma .týždňa: Dilema: Áno/Nie?

.týždeň .témy .téma 22.05.2021

Referendová otázka o možnosti vyhlásiť referendum o predčasných voľbách rozdelila nielen právnikov na dva tábory. Je možné a dobré povýšiť vôľu ľudu na piedestál rozhodujúcej sily v takejto kontroverznej otázke?

Téma .týždňa: Hra s ohňom

Téma .týždňa: Hra s ohňom

.týždeň .témy .téma 16.05.2021

Ochrana človeka a jeho práv nesmie byť na druhom mieste. Ani vo vypätých momentoch. Ani počas pandémie. Ak nenávratne meníme tvár spoločnosti smerom k neslobode, zahrávame sa s ohňom.