Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.téma
.týždeň

Oci, mám to pod kontrolou

.eva Čobejová .časopis .téma 29.06.2014

Hovoríme s otcom, ktorého syn dosiahol stupeň ťažkej závislosti od počítačových hier. Napriek tomu si mladý muž nikdy svoju závislosť nepriznal.

.týždeň

Nikdy som nemal pocit menejcennosti

.časopis .téma 21.06.2014

Rozhovor so štábnym nadrotmajstrom Miroslavom Dulajom, veliacim poddôstojníkom brigády velenia, riadenia a prieskumu Vzdušných síl OS SR Zvolen, o kurzoch na prestížnych školách aj o tom, že je ťažké porovnávať vojakov iných krajín s našimi.

.týždeň

Kto obráni armádu?

.lukáš Krivošík .časopis .téma 21.06.2014

Až teraz, desať rokov po vstupe do NATO a s hrozbou ozbrojeného konfliktu na Ukrajine, sa začíname seriózne pýtať, v akom stave je naša armáda. Málo peňazí na nákup techniky, nedostatočný výcvik či zlá a od ruských dodávok závislá výzbroj ukazujú, že armáda je vo vážnej kríze.

.týždeň

Nemecká inšpirácia

.jozef Majchrák .jaroslav Daniška .časopis .téma 14.06.2014

Je zrejme najlepším prezidentom v Európe. Má ešte menšie právomoci ako slovenský prezident, pôsobí skromne a venuje sa najmä tomu, v čom je autentický. Joachim Gauck.

.týždeň

Prichádza prezident

.jozef Majchrák .jaroslav Daniška .časopis .téma 14.06.2014

V nedeľu bol slávnostne inaugurovaný prezident Andrej Kiska. Hneď na začiatku sa pokúsil vyslať signál, že chce byť iným prezidentom, ako boli jeho predchodcovia. Podarí sa mu to?

.týždeň

Desatoro je ako zbierka základných tónov

.časopis .téma 08.06.2014

O Desatore z biblického hľadiska sme sa rozprávali s kazateľom Cirkvi bratskej Josefom Sýkorom.

.týždeň

Ako v SND vznikalo Desatoro

.daniel Majling .časopis .téma 08.06.2014

Keď vznikali texty Desatora, snažili sme sa s režisérmi a autormi vyhnúť tomu, aby sa písali katechizmové obrázky alebo lacné provokácie. Chceli sme byť zrozumiteľní, no zároveň sme nechceli rozmieňať prikázania na drobné a robiť z nich instantnú kuchynskú etiku.

.týždeň

Hriech v divadle

.eva Čobejová .časopis .téma 08.06.2014

Činohra Slovenského národného divadla má za sebou sezónu, ktorú si nazvala „sezónou hriechu“. Skúmala rôzne druhy hriechov, lebo to považovala za dôležité. Ako to robila? Malo to zmysel? Neodradila si divákov?

.týždeň

Odkaz pre Kaczynského

.lukasz Warzecha .časopis .téma 01.06.2014

Voľby do Európskeho parlamentu dopadli v Poľsku remízou. Občianska platforma premiéra Donalda Tuska 32,1 percenta, Právo a spravodlivosť Jaroslawa Kaczynského získalo 31,8 percenta.

.týždeň

Oné s tou Európou

.martin Leidenfrost .časopis .téma 01.06.2014

V tejto krajine som hosťom, a tak by som sa mal aj správať. Ale predsa mám jednu prosbu: milý slovenský ľud, mohol by si ma ušetriť tých tvojich výhovoriek?