Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa britského ministerstva obrany trpí Rusko akútnym nedostatkom benzínu

.sita .ekonomika

Moskva pozastavila takmer všetok export pohonných hmôt, aby stabilizovala vlastný trh.

Podľa britského ministerstva obrany trpí Rusko akútnym nedostatkom benzínu sita/AP Photo/Gaetano Adriano Pulvirent

napriek skutočnosti, že Rusko má obrovské zásoby ropy, tamojší civilisti „s vysokou pravdepodobnosťou“ v ostatných týždňoch pociťujú na lokálnych úrovniach nedostatok benzínu a nafty. 

Ako referuje web news.sky.com, tvrdí to britské ministerstvo obrany, ktoré zároveň dodáva, že tento nedostatok pravdepodobne nie je „priamym dôsledkom vojny“ na Ukrajine.

„Pravdepodobne je to spôsobené celým radom faktorov vrátane krátkodobého zvýšenia dopytu zo strany poľnohospodárskeho sektora, každoročnej letnej údržby rafinérií a atraktívnych cien pre export,“ uviedlo britské ministerstvo obrany. 

Rusko podľa neho vo štvrtok 21. septembra pozastavilo takmer všetok vývoz nafty a benzínu, aby stabilizovalo svoje vnútorné trhy.

„Tento krok takmer určite ešte viac obmedzí dodávky na napätom globálnom trhu, čo bude mať pravdepodobne najväčší vplyv na krajiny, ktoré sú v súčasnosti závislé od ruských dodávok paliva,“ skonštatovalo britské ministerstvo obrany.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite