Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dopyt po zemnom plyne v Únii sa vlani zmenšil druhý rok v rade

.sita .ekonomika

Vlaňajší dopyt bol najnižší od roku 2008, od ktorého má Eurostat údaje k dispozícii.

Dopyt po zemnom plyne v Únii sa vlani zmenšil druhý rok v rade SITA/Milan Illík

dopyt po zemnom plyne v Európskej únii sa vlani už druhý rok v rade znížil. Po tom, ako sa v roku 2022 zmenšil o 13,3 percenta, oslabil aj v minulom roku, a to o 7,4 percenta na 12,72 milióna terajoulov (TJ). Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Vlaňajší dopyt bol najnižší od roku 2008, od ktorého má Eurostat údaje k dispozícii.

Dopyt po zemnom plyne vlani zmenšili jeho najväčší spotrebitelia v rámci Európskej únie, a to Nemecko o 3,8 percenta na 2,96 milióna TJ, Taliansko o 10 percent na 2,35 milióna TJ a Francúzsko o 11,7 percenta na 1,36 milióna TJ.

Spotreba zemného plynu vlani klesla v 21 členských krajinách EÚ. Zvýšila sa v šiestich členských štátoch, a to vo Fínsku o 25,6 percenta, vo Švédsku o 11,1 percenta, v Poľsku o 5,3 percenta, na Malte o 4,5 percenta, v Dánsku o 1,1 percenta a v Chorvátsku o 0,8 percenta.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite