Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

EÚ je nedokonalá, ale vďaka za ňu

EÚ je nedokonalá, ale vďaka za ňu

.dalibor Roháč .ekonomika .esej 11.10.2015

Máločo vyvoláva medzi pravičiarmi taký reflexívny odpor ako Európska únia. Je to predsa byrokratické monštrum, ktoré si salámovou metódou odkrajuje zo slobody Európanov a nahradzuje demokratické inštitúcie vládou nevolenej bruselskej elity.

Pakt dvoch zloduchov

Pakt dvoch zloduchov

.marína Gálisová .ekonomika .rozhovor 02.05.2015

Presne pred 80-timi rokmi uzavrel Stalin s Hitlerom zmluvu o neútočení, ktorá na dlho predurčila osud strednej Európy. Vtedy to bol šok – no po vojne väčšina politikov a historikov odsúvala túto udalosť na okraj. Prečítajte si archívny rozhovor .týždňa s britským historikom Rogerom Moorhouseom.

.týždeň

Blogeri proti Lipšicovi

.radovan Bránik .ekonomika .kauza 29.11.2014

Predseda NOVY tvrdí, že skupina Penta cez anonymných blogerov cielene diskredituje politikov tejto strany. Dôvodom má byť kauza Gorila a nákup nového systému, ktorý má zabrániť obchodovaniu s nelegálnymi odposluchmi.

Menšie štáty, lepšie štáty

Menšie štáty, lepšie štáty

.lukáš Krivošík .ekonomika .týždeň v ekonomike 04.10.2014

Debata o nezávislosti Škótska otvára otázku, ktorú sme kedysi riešili aj u nás v súvislosti s rozdelením ČSFR: Aká malá môže ešte krajina byť, aby bola životaschopná? K faktorom, ktoré ovplyvňujú veľkosti štátov, má čo povedať aj ekonómia.

Malo povstanie zmysel?

Malo povstanie zmysel?

.jaroslav Daniška .ekonomika .klub 28.07.2014

Poľsko si koncom tohto týždňa pripomenie sedemdesiate výročie Varšavského povstania. Toto povstanie vždy rozdeľovalo Poľsko a je to tak dodnes, oveľa viac ako naše SNP.

.týždeň

Csongor Kassai: Teraz som tam, kde by som mal byť

.elena Akácsová .ekonomika .lifestyle 02.02.2014

Herec Csongor Kassai hovorí, že žije na voľnej nohe, raz na pravej, raz na ľavej, ktorá je voľnejšia. Momentálne skúša na Novej scéne Tóna Brtka v spevohre Obchod na korze, točí Profesionálov a chystá sa hrať farára v rozprávke Alice Nellis o zhavranených bratoch.

Hviezdy na jazyku

Hviezdy na jazyku

.jozef Koleják .ekonomika .lifestyle 15.12.2013

Oslavujeme ním koniec starého roka a začiatok nového. Je neoddeliteľnou súčasťou tých najopulentnejších večierkov a svojím šumom dokonale definuje slovo luxus. Tupé buchnutie zátky, vzápätí uvoľnený výdych a radostný smiech preľaknutých dám. Šampanské omamne šumí v pohároch.

.týždeň

Slováci o zdraví len hovoria

.elena Akácsová .ekonomika .rozhovor 14.12.2013

Zachrániť život je jednoduché, oveľa jednoduchšie, ako sme sa to kedysi učili. O tom, ako sa dnes dáva prvá pomoc, kde sa dá naučiť, ale aj o urgentnej medicíne a záchranároch sme sa rozprávali s Viliamom Dobiášom, novým prezidentom Slovenského Červeného kríža.

.týždeň

Počítače zo Star Treku?

.alexander Mravčák .ekonomika .lifestyle 17.11.2013

Kto vymyslel tablety? Apple, Samsung alebo Microsoft? Ani jeden. Bol to Stanley Kubrick vo filme Vesmírna odysea. Kedy sa stanú realitou priehľadné obrazovky zo Star Treku, ktoré ovládame tak, že nad nimi šermujeme rukami?

Spolutvorca sexuálnej revolúcie

Spolutvorca sexuálnej revolúcie

.lukáš Krivošík .ekonomika .profil 29.09.2013

Zakladateľ Playboya Hugh Hefner zomrel vo veku 91 rokov. Nestvoril len kultový pánsky časopis, ale ovplyvnil aj životný štýl, kultúru a mravy svojej doby.