Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Wu-chan: mesto, kde sa zrodil koronavírus

.róbert Ragan .foto

Mesto Wu-chan bolo desiatou zastávkou na našom hudobnom putovaní Čínou so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Je to klasické čínske moderné mesto plné veľkých kontrastov a rušného pouličného života. Na miestnych trhoch nás ihneď upútali najrôznejšie živočíchy – živé aj mŕtve – ktoré tu boli na predaj. Wu-chan je známy svojou bohatou pouličnou experimentálnou kuchyňou, čo sme si mnohí išli overiť aj v praxi! Naším najväčším, ako aj najneočakávanejším čínskym kulinárskym zážitkom sa tak stali dva plátky mäsa opečeného priamo na ulici, ktoré nám na provizórne igelitom prikrytom stole ponúkli miestni kuchárski majstri. Dostali od nás neoficiálnu Michelinskú hviezdičku, nakoľko chuťou ďaleko predčili omnoho honosnejšie reštaurácie v iných čínskych mestách. Keď sme Wu-chan opúšťali, ani vo sne nám nenapadlo, v akých súvislostiach budeme o tomto meste počuť o štyri mesiace. Obyvatelia Wu-chanu, ste v našich modlitbách!

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.róbert Ragan .foto
.neprehliadnite
.diskusia | Zobraziť