Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Lex atentát

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Posledné dni mám pocit, že sa nám náš polarizovaný svet, v ktorom sme sa už ako-tak naučili žiť, i keď nie veľmi dobre, sčasti mení, niektoré istoty však zostávajú.

niektoré veci a ľudia sa nemenia. Napríklad taká Martina Šimkovičová sa naposledy zabudla ukázať v parlamente a očividne aj niekomu povedať, že nepríde, keďže ju podpredseda Blaha vyzýval na predloženie novely zákona o mediálnych službách. Ukázalo sa, že je na jachte s poslancom a splnomocnencom pre riešenie pandémie Kotlárom, ktorý vyhlasuje, že pandémia na Slovensku nebola, a odmieta pandemickú zmluvu, čím nás zaradil medzi svetových exotov. Išlo, mimochodom, o novelu, ktorá je veľmi prospešná pre médiá, tak sa jej tam očividne nechcelo. Vláda ju navrhuje schváliť v skrátenom legislatívnom konaní, lebo nám naozaj hrozia sankcie zo strany Európskej komisie, ale keďže chce SNS zrušiť celú Radu pre mediálne služby, tak čo by sa obťažovala. 

Keď už sme pri tých skrátených legislatívnych konaniach, vláda predložila do skráteného legislatívneho konania aj tzv. lex atentát, oficiálne zákon o niektorých opatreniach na zlepšenie bezpečnostnej situácie v Slovenskej republike. Má to byť prvý zo zákonov, ktoré vláda predloží na zlepšenie bezpečnostnej situácie na Slovensku po atentáte na premiéra v Handlovej 15. mája.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite