Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Legenda americkej politiky Bill Kristol po debate Biden-Trump: Bidena som podporoval, ale mal by odstúpiť

.bill Kristol .komentáre

Veľká časť komentárov katastrofálnej diskusie medzi Joeom Bidenom a Donaldom Trumpom sa sústredila – úplne pochopiteľne – na obdobie nasledujúcich štyroch mesiacov a na otázku, či Joe Biden dokáže poraziť Donalda Trumpa. Odpoveď na otázku dávam hneď: Pravdepodobne nie.

áno, je životne dôležité, aby bol Donald Trump porazený. A tak sa ozýva volanie, z môjho pohľadu odôvodnené a presvedčivé, aby Joe Biden odstúpil.

Buďme úprimní: Tá televízna diskusia vytvára bohaté možnosti pre obavy nielen ohľadne nasledujúcich štyroch mesiacov, ale predovšetkým ohľadne nasledujúcich štyroch rokov. Aj keby Biden napriek pochybovačom vo voľbách nad Trumpom znovu zvíťazil, tak po tom, čo sme videli v debate na CNN, je veľmi ťažké presvedčivo zodpovedať inú otázku, ktorá je očividná – a azda aj zo všetkých najdôležitejšia:

Je Joe Biden schopný odslúžiť ďalšie plné funkčné obdobie ako prezident?

Tí z nás, ktoré Joea Bidena v roku 2020 s nadšením volili – tak ako ja – si túto otázku jednoducho musia položiť. Tí z nás, ktorí patria k tým štyridsiatim percentám Američanov, ktorí zatiaľ hodnotia prezidentský výkon Joea Bidena pozitívne – tak ako ja – a si túto otázku jednoducho musia položiť.

A tí z nás, ktorí veria, že Spojené štáty americké sú Joeovi Bidenovi zaviazané vďačnosťou nielen za to, že v roku 2020 porazil Trumpa, ale aj za to, že odvtedy vládol zodpovedne – my si túto otázku jednoducho musíme položiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite