Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Ešte raz k ústavnému letu

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Od začiatku letných prázdnin sa venujem téme ústavného leta, teda rozhodnutiam Ústavného súdu a možným podaniam v najbližšej dobe. A keďže tento letný príbeh pokračuje aj naďalej, nedá mi, aby som nepokračovala v jeho rozprávaní. Pekne sa nám to však zamotáva.

konečne sme sa dočkali dlhoočakávaného písomného vyhotovenia nálezu Ústavného súdu ohľadom novely trestnej politiky. Už som sa k tomuto nálezu vyjadrovala bezprostredne po jeho vyhlásení, avšak vidieť napísané jednotlivé argumenty čierne na bielom si nepochybne zaslúži ďalšiu pozornosť. 

V čase písania tohto príspevku (v stredu) nález stále nebol zverejnený v Zbierke zákonov, hoci je už 5 dní zverejnené jeho písomné vyhotovenie na stránke Ústavného súdu, predtým bol doručený účastníkom konania a hoci ho sudcovia Ústavného súdu komentovali už pred troma týždňami a na tlačovej besede hovorili o tom, že má viac ako 110 strán, takže nejaké písomné vyhotovenie, i keď možno nie úplne definitívne, muselo existovať už vtedy. Chvíľu sa zdalo, že minister Susko, ktorý má pod palcom Zbierku zákonov, naťahuje zverejnenie nálezu v Zbierke zákonov do času, kým mu parlament neschváli novelu novely trestnej politiky, ktorá mala reagovať na niektoré výčitky Európskej komisie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite