Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Neuhorková sezóna

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Je polovica leta, beží olympiáda. Človek by povedal, že to bude politicky uhorkové obdobie a ľudia sa budú na internete hádať o športe. Naša vláda nás však každý deň vytrháva z uhorkovej sezóny – a rozhodne nie v pozitívnom zmysle slova.

aby som nezabudla nadviazať na minulé články. So zverejnením nálezu Ústavného súdu a novely novely trestnej politiky v Zbierke zákonov to dopadlo tak, ako som očakávala. Zverejnili ich naraz, aby predišli interpretačným problémom, čo vlastne má a nemá platiť. Stále nerozumiem, na čo čakali. Nález bol na stránkach Ústavného súdu zverejnený 19. júla. Pellegrini podpísal novelu novely trestnej politiky 25. júla. Napriek tomu došlo k zverejneniu oboch v Zbierke zákonov až 6. augusta. 

Nečakám, že sa ten dôvod niekedy dozvieme. A popravde, čím neskôr, tým lepšie. Podľa medializovaných informácií prepustili aj bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorý bol právoplatne odsúdený na osem rokov za korupciu a vyzradenie utajovaných skutočností. Nemám zatiaľ viac informácií, len že bolo podané dovolanie, o ktorom má rozhodovať Najvyšší súd a dovtedy má byť prepustený. Budem to pozorne sledovať. Dúfam, že ďalší na rade nie je Marian Kočner. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite