Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon: Ten, ktorý sa ani vlastnej matky nezastane...

.zsolt Simon .komentáre

Otvorený list Zsolta Simona Ábelovi Ravaszovi prinášame v plnom znení.

Milý Ábel,

svoju politickú kariéru si začal prácou v strane Most-Híd. V strane, ktorá sa profilovala ako strana ochraňujúca menšinové a ľudské práva, demokratické princípy v krajine. Nerobilo Ti však žiaden problém stať sa splnomocnencom Ficovej vlády, ktorá maďarskú menšinu používala ako špinavú handru. Fico škodil Maďarom, kde sa dalo. Nechal zbiť fanúšikov DAC len preto, že to boli Maďari, vyštval Hedvigu z krajiny, nechal prijať zákon zakazujúci dvojaké občianstvo len preto, aby občania maďarskej národnosti na Slovensku nemohli prijať aj tú maďarskú.

V roku 2023 si zas kandidoval na kandidátnej listine SaS, ktorá sa jednoznačne profilovala ako protificovská.  Všade si vysvetľoval, že to robíš v záujme zastupovania menšiny.

V posledných dňoch sa vo mne čoraz silnejšie formulovala otázka, či si vôbec niekedy za svojho politického a verejného pôsobenia mal úprimný záujem o blaho maďarskej menšiny a menšín ako takých. Alebo si sledoval jedine  svoj osobný prospech? Akým si Ty ,,charakterným” človekom? Ako je možné, že ako tak „zásadový politik“ sa vôbec neozveš, keď ministerka kultúry Šimkovičová útočí na Ilonu Németh za jej demokraticky prejavený názor? Neozveš sa, keď si ju vládna moc na základe podnetu ministerky predvolá na výsluch a snaží sa ju zastrašiť.

Situácia je však oveľa žalostnejšia. Ty, taký „zásadový politik”, ktorý sa niekoľkokrát uchádzal o dôveru voličov na ich zastupovanie, si sa v tomto prípade ani len neozval. 

Drahý Ábel, Ilona Németh je predsa Tvojou matkou! A ty si sa neozval ani na jej obhajobu? Ábel, plat (či honorár) od tejto populisticko-klamárskej vlády Ti je prednejší ako ochrana vlastnej matky? Tak toto som si o Tebe nemyslel.

Drahý Ábel Ravasz, dovoľ, aby som Ťa o niečo poprosil. Už nikdy viac sa nesnaž oklamať Maďarov a predstaviteľov menšín, že ich chceš zastupovať a verejne chrániť. Veď nie si schopný čo len slovo prehodiť na verejnú ochranu vlastnej matky! Ak už nie jej, tak koho iného by si sa bol ochotný zastať? S ľútosťou musím konštatovať, že Tebe ide a asi vždy išlo iba o seba samého.

S úctou,

Zsolt Simon

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite