Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pán Fico, už sa to spustilo

.lucia Štasselová .komentáre

Pomaly vás opúšťa aj ten posledný zbytok politického talentu, ktorý sme vám nikdy neupierali, ba mnohí sme vám ho závideli. Prepadáte sa do tmy. Snažíte sa byť na pulze doby, ale ste už v tme. Z tých, ktorých ste poverili špinavou robotou pomsty, sa stali karikatúry, a Kali, vďačný, že ste sa pozviechali, už riadi len svoj biznis.

snažíte sa byť relevantný, ale jednoducho to už nejde.  

Kde sa podela tá vaša brilantnosť, vynaliezavosť a ľahkosť (Kočnera)? Stratila sa, niet jej. Upotené dýchavičné videá a nechuť chodiť do konfrontácie poukazujú, od čias Procházku s jeho „nefňukajte mi tu, pán premiér“, na to, že vás prekukli už všetci. Ste len krok od toho, keď tie videá začnú byť komické všetky... Ľud vás postupne zaradí k „dankovcom“, ako k zdroju inšpirácie pre Zomri. Budúci rok vám začne ťahať na sedemdesiatku. Niektorí od vás už utiekli, a aj keď to tak ešte nevyzerá, tušia, že sa odvíja pred nami ten istý starý príbeh. Príbeh starnúceho zmäteného muža, ktorý vie, že má už len veľmi malú moc a nič po ňom neostane.  

Niektorí odišli, lebo ste pre nich nebezpečný, a ďalší postupne odídu tiež, lebo už nebudete vládať dodržať všetky sľuby. Jednoducho, my všetci už žijeme inú dobu, plávame spolu s celým svetom v inej rieke.

A vy už teraz nevládzete dodržať ani tempo, ani tie sľuby, ktoré dávate krajine opakovane. 

Žijete len preto, aby ste si zachránili vlastnú kožu – to už vidia všetci. Sledujeme v priamom prenose, dobrí aj zlí, váš úpadok. Nebojíme sa vás a s odporom rozoznávame hry, ktorými vnášate medzi ľudí nenávisť, klamstvá, neúctu a rozdeľovanie. To je vaše ihrisko. Ale to nie je niečo, v čom chcú ľudia žiť natrvalo. Je to svet bez hodnôt. Nikto, čo len trochu príčetný, nechce vychovávať v niečom takom svoje deti. 

„Blíži sa deň, keď bude rozhodovať budúca generácia. A pre ňu ste nikto.“

Ľudia, kdekoľvek žijú, túžia po ideáloch. Chcú pre seba, pre svoje deti a pre svoju krajinu to najlepšie. Slovensko nie je výnimkou. Ľudia majú po čase dosť nenávisti, klamstva a zloby. Všade. 

Aj na Slovensku ľudia chcú, aby sa k nim správalo s úctou a láskou. A aby mohli zažívať radosť a hrdosť. My všetci chceme, aby naše deti vyrastali v bezpečnom, milujúcom prostredí. Chceme, aby mali naše deti príležitosti, ktoré sme my možno nemali. Chceme pre nich len to najlepšie, tak ako všade na svete.  A chceme, aby keď príde čas, zas aj oni mohli svoje budúce deti vychovávať v bezpečnom, zdravom a láskyplnom prostredí.   

Ľudia nechcú patriť k „vašim ľuďom“. Dokonca nechcú patriť ani k vašim nepriateľom. Majú dosť umelo vykopaných zákopov – okolo seba či vo vlastných rodinách. Stačí im vojna u susedov.

Váš čas sa končí. Viac z toho nevytlčiete. Žijeme totiž v 21. storočí a našou povinnosťou v rozbúrených časoch je myslieť na budúcnosť našich detí. Blíži sa deň, keď bude rozhodovať budúca generácia. A pre ňu ste nikto. Už dnes ste sivý a rozmazaný a pomaly si bude ťažké spomenúť, ako vyzeráte. Odídete možno nepotrestaný, ale aj tak neuspokojený, keďže program pomsty ešte nikdy nikoho nenaplnil.

A nakoniec nám vás nebude ani ľúto, pán Fico.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite