Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Tomáša Klvaňu: Kamunistka?

.tomáš Klvaňa .komentáre .amerika Tomáša Klvaňu

Silným motivem sjezdu Demokratické strany v Chicagu bylo vlastenectví. Delegáti a hosté sjezdu často skandovali U-S-A, takže si tam člověk místy připadal jako na sportovním zápase.

takové projevy patriotismu vídáme spíš od republikánů, demokraté jsou k národovectví trochu nedůvěřiví a jejich oponenti jim proto často předhazují „antiamerikanismus“. Levice obecně bývá k vlastnímu národu kritičtější než pravice. Od nástupu Trumpa do politiky se ale situace změnila. Co dělá on sám, to je v jeho očích geniální, nejlepší na světě, nejlepší v dějinách, a co dělá jeho oponent, je absolutní dno. 

Když tedy on byl v čele Ameriky, byla na svém historickém vrcholu. Když teď vládnou demokrati, proměnila se v díru pekelnou a pokud ho na podzim Američané nezvolí, „nebudou už mít svou vlastní zemi“. Trump a jeho parta se neustále soustředí na jevy, které pokládají za negativní. Demokraté to využili k politické obdobě chvatu jiu-jitsu a postavili se do role obhájců Ameriky. Zdá se, že to funguje. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite