Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon: Opozičná skúška Ficom!

.zsolt Simon .komentáre

Vo štvrtok sa bude konať mimoriadne rokovanie parlamentu k odvolaniu podpredsedu parlamentu za opozíciu Michala Šimečku.

tí, ktorí sú v politike trochu zbehlí, vedia, že je to iba Ficov manéver na odvedenie pozornosti. Fico potrebuje odviesť pozornosť od svojej najpálčivejšej potreby a to vyriešiť generálneho prokurátora. Chce mať vlastného aj na budúce volebné obdobie, t. j. až do roku 2032. Rovnaký problém je spackaný trestný poriadok, rozmáhanie sa krádeží do 700 eur a problémy v polícii. Tých problémov tejto neschopnej vládnej koalície je mnoho. Je to v  prvom rade výsledok Ficových vlád od roku 2012. 

Fico a spol. potrebujú prekryť svoju neschopnosť vládnuť a zároveň chcú verejne lynčovať a ponížiť Michala Šimečku, predsedu najsilnejšej politickej strany PS.  Toto Ficovo odvádzanie pozornosti však bude aj skúškou pre parlamentnú opozíciu a obzvlášť samotné PS.Rozloženie síl v parlamente určujú voliči. Voliči určili, ktorá strana má koľko mandátov v parlamente.

Podpredsedom parlamentu za opozíciu sa stal Michal Šimečka na základe dohody opozície. Robert Fico a jeho koalícia akceptovala toto rozloženie parlamentu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite