Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Kultúrny štrajk

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Kultúrna obec vstúpila do kultúrneho štrajku. Čo to znamená a ako sa to ďalej môže vyvinúť?

deje sa toho stále, bohužiaľ, neúrekom. Bohužiaľ preto, že toho dobrého a konštruktívneho je minimum, hlavne v politike. Parlament bude asi, zrejme, snáď aj odvolávať z postu podpredsedu parlamentu Michala Šimečku, jediného z nich, ktorý nebol trestne stíhaný. Prečo? No lebo môžu a chcú. Úprimne sa im čudujem a nezdá sa mi to byť ani žiadny geniálny politický či marketingový ťah. Určite sa ich voliči potešia, keď ho zbavia akejkoľvek funkcie, keď z neho a z jeho rodiny urobia zloduchov a poriadne ich poopľúvajú. Teda, potešia sa hlavne voliči Smeru a SNS. Podľa toho, ako sa do toho (ne)chcelo Hlasu, sa ich voliči na tomto počine až tak veľmi neukájajú. Uvidíme. Voľba je z ústavy tajná, na odvolanie potrebujú 76 hlasov, takže by som si nebola stopercentne istá výsledkom, hoci o Hlase si nemyslím nič dobré. 

Veľká sranda nastala vtedy, keď sa v odôvodnení k odvolaniu objavil ako autor Pavol Gašpar, šéf SIS. Jeho otec Tibor Gašpar, toho času podpredseda parlamentu, prišiel s idiotskou výhovorkou, že to bol on, len syn mu v minulosti zakúpil licenciu na Word, nechal mu notebook a on si to nevšimol. To už sa začali ozývať aj ich voliči. Možné by to teoreticky aj technicky bolo, ale je to tak krajne nepravdepodobné (synček kúpil licenciu, ocko používa jeho notebook, starý, ale stále je na ňom licencia, a vôbec nepoužíva svoje konto, ale synovo, teda asi majú spoločné – so šéfom SIS(!)), že si fakt mohli vymyslieť niečo lepšie. Naša tajná služba vskutku nie je tajná. Asi preto si oficiálne hovorí „informačná“ – dozviete sa od nej ozaj všelijaké informácie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite