Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bill Kristol: Trump prehráva aj debatu po debate

.bill Kristol .komentáre

Áno, prezidentské debaty mávajú svoje následky. Na jednej strane sú napriek tomu, aký hurhaj ich obklopuje, bez viditeľného efektu. Politický svet im deň-dva venuje pozornosť, verejnosť si však málo všíma a len krátko pamätá, čo v nich kto povedal. Jeden z kandidátov sa môže chvíľu tešiť z malého vzostupu v prieskumoch, druhý utrpí malý pokles, potom spomienky vyblednú a efekt vyprchá. Kampaňová karavána ide ďalej.

toto neplatí iba o prezidentských debatách, ale aj o mnohých iných udalostiach v našom verejnom živote. Keď sa niečo stane, môže to vyzerať ako veľká vec. Potom sa na to pozabudne. Taký je normálny cyklus zdanlivo dramatických momentov.

Lenže my dnes nežijeme v normálnych ani štandardných časoch. V roku 2024 sme, či už je to dobre, alebo zle, v „neštandarnom leninskom čase“: „Sú desaťročia, keď sa nestane nič, a potom sú týždne, keď sa toho odohrá za celé desaťročia.“ V takom čase sú aj momenty, ktorých efekt rezonuje ďalej a ich dopad rastie. Vlny, ktoré sa od nich šíria, sú silnejšie ako pôvodný vzruch.

Tak to teraz vyzerá byť s utorkovou televíznou diskusiou prezidentských kandidátov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite