Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Tomáša Klvaňu: Ako sa Trump snaží osloviť nevoličov

.tomáš Klvaňa .komentáre .komentár týždňa

Oba volební štáby, demokratický a republikánský, vsadili v cílové rovince prezidentské kampaně na úplně odlišnou taktiku.

z určitého zorného úhlu je na Trumpova viceprezidentského kandidáta smutný pohled. CNN zjistila, že Vance přinutil svého bývalého univerzitního profesora, aby smazal blogový článek, jenž Vance napsal v roce 2012 a kritizoval v něm imigrační politiku Republikánské strany. Kritizoval tedy přesně to, co dnes obhajuje poněkud rasistickým způsobem, neboť šíří urbánní legendy o tom, že haitští přistěhovali jedí lidem psi a kočky. CNN se podařilo původní blog z roku 2012 objevit a Vance se stal obětí fenoménu známého jako Streisand efekt. Pojmenován je po Barbaře Streisand. Ta se v roce 2003 pokusila zabránit distribuci a zveřejnění letecké fotografie své vily, která byla součástí projektu dokumentujícího erozi kalifornského pobřeží. A právě její snaha o zastavení publikace vyvolala o ni mnohem větší zájem, než kdyby to nechala být.

Trump i Vance ale pokračují ve vyostřené protiimigrační rétorice, okořeněné rasistickými schématy. Přestože se většina komentátorů včetně konzervativních shodla na tom, že Harris nad Trumpem prezidentskou debatu vyhrála, její dobrý výkon jí mezi voliči v sedmi nerozhodnutých státech moc nepomohl. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite