Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Politické záplavy

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Časť Slovenska postihli v uplynulom týždni záplavy. Bola to katastrofa. Katastrofou sú však aj politické záplavy posledných dní, ktoré postihujú celé Slovensko.

každý týždeň sa na nás valia desiatky správ o tom, čo táto vláda chystá, čo robí, koľko rozhadzuje, ako veľmi porušuje pravidlá, koho púšťa na slobodu, aké robí politické čistky, akú nám robí otrasnú reputáciu v zahraničí. A tento týždeň to nebolo inak, ba čo viac, bolo to ešte horšie – boli to priam politické záplavy.

Koalícia zrejme chcela, aby bolo témou týždňa odvolávanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Napokon sa jej ho odvolať aj podarilo, hoci s najtesnejšou väčšinou 76 hlasov. Nehlasovali traja poslanci Hlasu – Roman Malatinec, Samuel Migaľ a Radomír Šalitroš – , ktorí si neprevzali hlasovacie lístky, respektíve jeden z nich bol neplatný, to nie je úplne isté. Asi nebola náhoda, že sa takto „vzbúrili“ práve a len traja poslanci a stále bola zabezpečená potrebná väčšina. Oni – a Hlas – mohli vyzerať pre určitú časť obyvateľstva jemne chrumkavo, ale výsledok sa dostavil.

Stále som nepochopila tento „geniálny“ koaličný ťah. Dosiahli akurát ešte väčšie nasrdenie časti obyvateľstva, ešte väčšiu mobilizáciu opozície a jej voličov, snáď aj nejaké pochybnosti u príčetnejšej časti svojich voličov, ktorí by boli predsa len radšej, keby riešili skutočné problémy obyvateľstva. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite