Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Tatár: Ostrovy alebo pevnina?

.peter Tatár .komentáre .téma

Martin Bútora je pre priateľov brániacich slobodu pevninou. Mierne podnebie tam praje ľuďom s odvahou k čestnosti, zasadeným za spoločný úspech, radujúcim sa z úspechu iných, aj ľuďom s citom pre poznanie a priaznivé skúsenosti ľudstva.

martin Bútora podopieral dôveru rozochvenú vidinou slobody potom, keď ju ruské tanky prekliali na strach. V mori strachu vytrvalo mapoval ostrovy slobody, dôvery a spolupráce. Vedel a pomáhal veriť, že sloboda nezomrela ani tam, kde stoja tanky.

Martin Bútora navrhol prvé verejné vyhlásenie Verejnosti proti násiliu. Verejnosti ho odovzdali Milan Kňažko a Ján Budaj. Spolu s Petrom Zajacom a Fedorom Gálom má Martin Bútora kľúčový podiel na obsahu demonštrácií a posolstiev Verejnosti proti násiliu. Ľudia Novembra, ktorí stáli proti Moskvou riadenej totalite, tvorili vnútorne spriaznenú a neobyčajne silnú komunitu aj vďaka osobnosti Martina Bútoru. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite