Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Ukrátení

.slavomíra Henčeková .komentáre .komentár týždňa

V súčasnom volebnom období bolo v skrátenom legislatívnom konaní prijatých 35 návrhov zákonov. A nie hocijakých, ale aj novela trestnej politiky, zákon o STVR alebo konsolidačný balíček. Budem sa venovať posledným dvom v kontexte toho prvého.

priznám sa, že sa mi nechce písať o zmätenej Romane Tabakovej a o ešte viac zmätenom Petrovi Kotlárovi. Vítam odstúpenie Zuzany Dolinkovej, hoci uvidíme, či to bude na niečo dobré. Stále si hryziem do jazyka, aby som nekomentovala vstup Viliama Tankóa do PS ani referendum o predčasných voľbách Demokratov, z ktorého aj tak nič nebude, už vôbec nie OĽaNO, ktorých blokli na Facebooku. Dokonca ani neviem, ako to presne bolo s hosťovaním pražského divadla v SND, a tak sa povenujem výsostne právnej téme – zákonom prijatým v parlamente v skrátenom legislatívnom konaní a ich putovaniu na Ústavný súd. 

Z uplynulého týždňa považujem za pozitívnu správu to, že Ústavný súd prijal na ďalšie konanie v celom rozsahu návrh skupiny 46 opozičných poslancov zo strán PS, SaS a KDH, ktorým napadli zákon o STVR. Plénum, teda všetci sudcovia Ústavného súdu, bude v plnom rozsahu posudzovať, či bol zákon o STVR prijatý v súlade s ústavou a medzinárodnými dohovormi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite