Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Kultúrny rozvrat

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Rozvrat v tejto krajine sa aktuálne deje na viacerých frontoch, ale ten kultúrny je obzvlášť znepokojujúci.

na ministerke kultúry Martine Šimkovičovej sa často smejeme. Omnoho viac by sme sa však mali venovať tomu, čo ona a de facto jej šéf Lukáš Machala od svojho nástupu stvárajú v kultúrnom rezorte – ako veľmi a ako rýchlo ho ničia.

Tento týždeň prebehol poslanecký prieskum v Slovenskom národnom divadle a Slovenskej národnej galérii. Iniciovala ho opozícia, ale bez hlasov koalície by nemohol byť realizovaný. To je dobrý signál, ale je to žalostne málo. Rovnako ako to, keď sa poslanec za Hlas Roman Malatinec v Denníku N vyjadrí, že je znepokojený vedením ministerstva, ktorému chýba koncepcia či vízia.

Znie to pekne, ale boli by sme veľmi naivní, ak by sme si mysleli, že Hlas to duo Šimkovičová – Machala zastaví. Šancu bude mať už najbližšiu parlamentnú schôdzu, keď bude opäť na programe odvolávanie ministerky. Tipujem to na miernu kritiku, trochu hrania sa na chrumkavých, lebo ich voliči nie úplne radi paktujú s existenciami, ako je vyššie spomínané duo, ale bez výsledku. A v politike, ako aj inde sa počítajú hlavne činy, nie reči, na to by sme nemali zabúdať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite