Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Daisy Jones & The Six sú ukážkovým príbehom, že z rockového olympu sa dá rýchlo padnúť

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Sex, drogy a rokenrol. Také boli sedemdesiate roky. Obdobie, ktoré svetu prinieslo skvelú kapelu a charizmatické bosé dievča. Ich spojenie bolo éterické, vášnivé i zničujúce. Taká bola skupina Daisy Jones & The Six.

Daisy Jones & The Six sú ukážkovým príbehom, že z rockového olympu sa dá rýchlo padnúť people/LACEY TERRELL/PRIME VIDEO

spočiatku to bol príbeh rockovej kapely The Six, ktorá vyletela nahor v rebríčku populárnosti. V zlomovom momente im cestu skrížila mladá začínajúca hudobníčka a textárka Daisy Jonesová (Riley Keough). Problémové dievča so „šestkou“ nahralo jednu pieseň. 

V kapele The Six mal rozhodujúce slovo sólový spevák Billy Dunne (Sam Claflin), zvyšní členovia sa mu viac či menej ochotne podriadili. Príchod Daisy túto krehkú rovnováhu narušil. „Na to, aby si bol rockovou hviezdou, musíš mať ego“ povedala Camila (Camila Morrone), Billyho manželka, po tom, ako Billy verejne povedal, že spolupráca s Daisy bola jednorazovou záležitosťou. 

„Vďaka nemu sú dobrí. Nechcela som, aby mu jeho ego bránilo v tom stať sa skvelým.“ Aj jej zásluhou sa čoskoro pridala Daisy ku kapele. Svojhlavá hudobníčka však nebola ochotná podriadiť sa Billymu, a tak mala zrazu skupina dvoch frontmanov, ktorí medzi sebou súperili. 

nejde vždy len o hudbu

Príbeh tejto kapely nie je len o ceste na hudobný olymp, ale aj o  jej členoch – o Billym, Daisy, Warrenovi (Sebastian Chacon), Eddiem (Josh Whitehouse), Karen (Suki Waterhouse) a Grahamovi (Will Harrison). Ich životy tvorili vlastné záujmy a predstavy o budúcnosti, ktoré udávali smer, akým sa uberú ich kariéry. Užívali si život plnými dúškami. Práve to priviedlo Billyho k drogovej závislosti, ktorá mu takmer zničila rodinu. Daisy sa ňou nechávala ovládať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite