Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Art Film začne už čoskoro. O Modrého anjela zabojuje slovenský triler o túžbe po moci

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Organizátori jubilejného 30. ročníka najväčšieho slovenského filmového festivalu oznámili program aj mená osobností, ktoré získajú ocenenia Hercova misia a Zlatá kamera. Festival sa koná od 21. do 28. júna v Košiciach.

Art Film začne už čoskoro. O Modrého anjela zabojuje slovenský triler o túžbe po moci Art Film, Peter Stas

„tento rok oslavujeme 30. jubileum. Každé výročie je výzvou pre organizátorov, aby zostavili atraktívny ročník. Cieľu pripraviť výnimočnú edíciu podujatia sme venovali všetko úsilie,“ povedal na tlačovej konferencii umelecký riaditeľ festivalu Martin Palúch. „Zmenili sme identitu z pôvodného Art Film Festu na Medzinárodný filmový festival Art Film. Týmto krokom chceme zdôrazniť jeho prestíž ako rešpektovanej súťažnej platformy vo filmovom priestore strednej Európy.“

Vďaka festivalu sa Košice stanú na niekoľko dní najsledovanejším kultúrnym dejiskom u nás. Návštevníci sa môžu tešiť na 143 filmov z celého sveta, pričom 83 z nich je celovečerných a 60 krátkometrážnych. Premietania budú v ôsmich kinosálach v historickom centre mesta a jeho blízkom okolí. „Je to symbolické vyjadrenie toho, že sme v metropole východného Slovenska našli skvelé podmienky na konanie filmového festivalu, ktorý patrí medzi, ako sa hovorí, rodinné striebro kultúrnych podujatí v našej krajine," povedal producent festivalu Ján Kováčik. Návštevníci tak môžu lepšie spoznať mesto, v ktorom sa natáčalo viacero filmov a ktoré je od roku 2016 aj domovom Medzinárodného filmového festivalu Art Fest.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite