Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Festival Viva Musica! oslavuje 20. výročie založenia. Pri tejto príležitosti prináša viacero noviniek

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Do bratislavských záhrad sa opäť vráti klasická hudba. Prinesie ju tam festival Viva Musica! Návštevníci sa môžu tešiť až na 13 koncertov. Novinkami festivalu sú majstrovské kurzy svetovo uznávaných umelcov a prvý koncert mimo hlavného mesta.

Festival Viva Musica! oslavuje 20. výročie založenia. Pri tejto príležitosti prináša viacero noviniek viva musica!

festival klasickej hudby oslávi 20. výročie svojho vzniku. Symbolicky sa vracia aj do priestorov Starej tržnice, s ktorým organizátori podujatia spolupracovali jedno desaťročie. Práve tam sa odohrá 4. júla i otvárací koncert kapely Fallgrapp spolu so Spectrum Orchestra. Záverečný koncert si budú môcť návštevníci pozrieť 15. augusta v priestoroch Slovenského rozhlasu. Na pódiu sa spolu objaví zoskupenie v zložení huslistov Karola Daniša, Ondreja Janošku, Dalibora Karvaya, Borisa Kuschnira a Orchestera Viva Musica! 

„Ak by som mala tých 20 rokov zhrnúť do čísel, tak je to viac ako 450 zrealizovaných koncertov, celkovú účasť evidujeme viac ako 170-tisíc divákov,“ povedala  riaditeľka festivalu Janka Kovalčík. „Som hrdá na to, že náš festival získal aj medzinárodné ocenenie EFFE label, ktoré udeľuje Európska festivalová asociácia.“ Tento rok na festivale vystúpi viac ako stovka hudobníkov, pričom svoje umenie predstavia účastníci až z ôsmich krajín. To je dôkazom toho, že podujatiu sa podarilo vybudovať si vo svete dobrú povesť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite