Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Úzkosť vládne, prachy kazia a láska oslepuje

.martin Papšo .kultúra .film

Je to radosť iná, je to smútok, povedal by klasik pri pohľade na prezidentskú výmenu. A práve o emóciách je jedna z filmových noviniek. Objaví sa v nej aj Hnev – nahnevaný, červený a hranatý. Alebo Úzkosť, tá si bude pýtať hlavné slovo.

Filmy .týždňa: Úzkosť vládne, prachy kazia a láska oslepuje PRESSFOTO CINEMART Záber z animovanej dobrodružnej komédie V hlave 2 režiséra Kelseyho Manna.

aké príznačné pre dnešnú spoločnosť. Ak pociťujete úzkosť z toho, čo sa okolo vás deje, návšteva kina je ideálnou formou terapie. Jednak sa výborne zabavíte a popritom možno lepšie pochopíte, ako fungujú vaše emócie. Tie dominujú aj ďalším filmom z aktuálnej ponuky. Vo francúzskej komédii uvidíme, čo sa stane viacerým ľuďom po radosti z obrovskej výhry v lotérii. Rozhodne im nebude čo závidieť. Na záver si doprajeme aj trochu lásky. A nie hocijakej. Ak sa často hovorí o rozdelenej spoločnosti a hľadaní vzájomného pochopenia, potom kanadská romantika ponúka možný recept – slniečkárka sa v nej vášnivo zamiluje do dezoláta.

film týždňa: V hlave 2

Riley je na prvý pohľad obyčajné mladé dievča, ale v jej vnútri prebiehaionálny boj. Nedávno sa ťažko vyrovnávala s presťahovaním do iného mesta a stratou kamarátok, ale s pomocou rodiny to zvládla. A pochopila, že okrem radosti je dôležitý aj smútok. Lenže teraz na ňu čakajú onakvejšie výzvy, na dvere totiž búcha puberta. A s ňou prichádzajú aj úplne nové emócie: Úzkosť, Nuda či Závisť a občas dokonca Nostalgia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite