Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Ustarostená jazda, francúzsky Luník IX aj nová Lassie

.martin Papšo .kultúra .film

Noční vlci. Známy motocyklový klub z Ruska má jasnú politickú orientáciu a veľmi prísne podmienky. Členmi sa môžu stať len heterosexuálni muži, ktorí vlastnia motocykel. Nášho pána prezidenta by medzi seba nevzali. Nemá totiž motorku.

Filmy .týždňa: Ustarostená jazda, francúzsky Luník IX aj nová Lassie PRESSFOTO CINEMART Jodie Comer v úlohe Kathy a Austin Butler ako Benny v americkej krimidráme režiséra Jeffa Nicholsa Motorkári.

a práve o motorkárskom gangu bude jedna z aktuálnych noviniek v kine. Ten filmový je ale zo skazeného Západu, takže za jeho členov by sa predseda neprihováral. Ak pred intímnym vzťahom k motorke dávate prednosť psíkom, možno vás skôr oslovia nové dobrodružstvá starej známej kólie. Nemôžeme zabudnúť ani na ľudí z okraja spoločnosti. Žijú na francúzskom sídlisku, majú inú farbu pleti a neúprosne ich gniavi čižma bieleho otrokára.

film týždňa: Motorkári

USA koncom 60. rokov. Kathy je slušne vychované dievča, do baru nechodieva, ale keď sa tam už raz náhodou ocitne, stretne Bennyho a okamžite preskočí iskra. Benny je členom motorkárskeho klubu, miluje slobodu a bezstarostnú jazdu. Klub vedie majiteľ baru Johnny a aby ho udržal v chode, musí byť občas tvrdý. Postupom času sa ale neformálne združenie motorkárov mení na gang, ktorému nie je cudzie násilie a kriminálne aktivity. Existuje cesta von? A dá Benny prednosť vzťahu s Kathy alebo lojalite k spolujazdcom?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite