Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Westernová telenovela, tichá hrôza aj veselá paródia

.martin Papšo .kultúra .film

Aktuálne novinky v kinách akoby odrážali našu politickú realitu. Napríklad horor, kde treba byť ticho, inak na vás zaútočia agresívne tvory. Žeby metafora problému so slobodou tlače? No veď na slobodu sa tlačí, tak aký problém?

Filmy .týždňa: Westernová telenovela, tichá hrôza aj veselá paródia PRESSFOTO VERTIGO DISTRIBUTION Kevin Costner v úlohe Hayesa Ellisona v americkom westernovom epose Horizont: Americká sága.

alebo western z divokého západu, stačí len upraviť svetové strany. Prípadne francúzska komédia Rýchlo a nemožne – samotný názov úplne postačí. To sú tri nové filmy, na ktoré sa pozrieme bližšie. Začneme návratom Kevina Costnera k jeho obľúbenému žánru, ktorý poňal naozaj veľkolepo – aspoň čo sa dĺžky týka. Nasleduje pokračovanie napínavého hororu o tichom mieste, ktorým sa tentoraz stane New York, a dozvieme sa, ako sa to celé začalo. Na záver si doprajeme trochu odľahčenia vo forme paródie na známe akčné trháky. 

film týždňa: Horizont: Americká sága

Horizont je nový developerský projekt, ktorý láka pracovitých ľudí, aby začali svoj nový život na obrovských parcelách úrodnej pôdy. Bonus: výhľad na prekrásnu krajinu. Všetko by bolo ideálne, nebyť toho, že toto územie využívajú neďaleké indiánske kmene na lov a blízkosť bledých tvárí ich vyrušuje. Zabudli sme dodať, že sme sa preniesli do 60. rokov 19. storočia v Amerike. Pravdu má ten, kto drží silnejšiu zbraň.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite