Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rezort kultúry: Členmi Rady STVR budú Benčurík, Krošlák, Machala a Mikušová – čo to znamená podľa Mariana Jaslovského

.tasr .marian Jaslovský .kultúra

Zvyšných piatich členov Rady STVR zvolia poslanci Národnej rady SR na základe návrhu parlamentného výboru pre kultúru a médiá.

Rezort kultúry: Členmi Rady STVR budú Benčurík, Krošlák, Machala a Mikušová – čo to znamená podľa Mariana Jaslovského SITA/Milan Illík

členmi Rady Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR) sa stali Peter Benčurík, Jozef Krošlák, Lukáš Machala a Jarmila Mikušová. Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) ich vymenovala vo štvrtok 1. augusta na základe výberového konania.

„Päťčlenná hodnotiaca komisia zasadala 24. júla a vypočula 19 kandidátov, ktorí splnili formálne požiadavky a zúčastnili sa na osobnom pohovore,“ dodalo ministerstvo kultúry (MK). Ministerka vybrala za rezort kultúry troch kandidátov na základe odporúčania komisie, štvrtého člena vymenovala na návrh ministra financií. 

Zvyšných piatich členov Rady STVR zvolia poslanci Národnej rady SR na základe návrhu parlamentného výboru pre kultúru a médiá. „Nominácie možno predkladať do 9. augusta, očakávam, že okolo 6. septembra sa uskutoční zasadnutie výboru. Z tých, ktorí splnia všetky náležitosti kandidatúry budú poslanci voliť na septembrovej schôdzi,“ potvrdil pre TASR predseda parlamentného mediálneho výboru Roman Michelko (SNS).

Nové kreovanie rady súvisí so zákonom, ktorým sa od 1. júla dovtedajšia RTVS zmenila na STVR a skončil sa zároveň mandát generálneho riaditeľa Ľuboša Machaja i členov orgánu dohľadu. Rada bude mať po novom kompetenciu voliť generálneho riaditeľa, rovnako ho v prípade naplnenia zákonných ustanovení bude môcť odvolať.

vysvetlenie Mariana Jaslovského:

Čo toto menovanie znamená? Peter Bárdy z Aktualít sa na svojom Facebooku vyjadril: „Benčurík je bývalý hovorca Slavie Capital, ktorá sa roky spájala s Andrejom Dankom a SNS, Krošlák je bývalý hovorca Vladimíra Mečiara a Machala je konšpirátor v službách SNS“.

Ja dodávam, že po tomto už môže nasledovať len extrémista Bombic, skrývajúci sa v Londýne a počul som, že aj Magát je voľný. Určite budú potrebovať námestníka pre potieranie dekadentnej ideológie a programového riaditeľa, strážiaceho, že program bude len slovenský a žiaden iný.

Vlastne tu jedna melódia z cudziny zaznieva: kazačok. Trochu ma teší, že to hentí amatéri ťahajú do absolútnej nepozerateľnosti, ale zrejme trochu preceňujem vkus 51+ % Slovákov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite