Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Vlny, pasca na divákov aj nudná predstavivosť

.martin Papšo .kultúra .film

V kinách je film Vlny o odvážnych novinároch počas Pražskej jari a niektorí hovoria o paralelách so súčasnosťou. Vraj je opäť ohrozená sloboda slova. To je predsa nezmysel, tak vtedy, ako aj teraz môžu novinári vládu slobodne chváliť.

Filmy .týždňa: Vlny, pasca na divákov aj nudná predstavivosť PRESSFOTO BONTONFILM Táňa Pauhofová, Stanislav Majer a Vojtěch Vodochodský v novom českom filme režiséra Jiřího Mádla Vlny.

mladší diváci sa atraktívnou formou dozvedia niečo o udalostiach, ktoré by ich na dejepise možno nudili. A tí starší si môžu nostalgicky zaspomínať na časy, keď nás Rusi prišli denacifikovať. Premiéru mal aj ďalší triler M. Night Shyamalana. Starostlivý otec rodiny sa vyberie s dcérou na popový koncert, ktorý je v skutočnosti pascou na sériového vraha. Skúste si tipnúť, kto je tým vrahom. Rodinná zábava pokračuje aj pri treťom filme. Je o chlapcovi s bohatou fantáziou a čarovnou pastelkou. 

film týždňa: Vlny

Československo koncom roku 1967. Stále vládne cenzúra, ale šikovní rozhlasoví novinári sa snažia prinášať čo najslobodnejšie správy. Do tímu pribudne aj mladík Tomáš, ktorý prišiel o rodičov a stará sa o dospievajúceho brata. To je ideálna páka pre ŠTB, aby kývol na spoluprácu. Tajnej polícii sa totiž vôbec nepáči, čo si to tí novinári dovoľujú. Veci sa ešte viac zdramatizujú, keď sa v redakcii objaví istá nahrávka. Medzitým v ruskej stepi stratia trpezlivosť s našou naivnou debatou o demokracii a železnými argumentmi ju rýchlo utnú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite