Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Zabíjačka prasiatok aj Rusov a nudná akčná zlátanina

.martin Papšo .kultúra .film

Ministerku kultúry neustále kritizujú, že ničomu nerozumie. Je to nefér, pretože ukázala solídny talent pre stand-up komédiu vyjadrením, že ju vyštvali z domova a musela sa prisťahovať na Slovensko. „Si zabila!“ povedal by klasik.

Filmy .týždňa: Zabíjačka prasiatok aj Rusov a nudná akčná zlátanina PRESSFOTO BREATHLESS FILMS Záber z novej československej komediálnej drámy režiséra Adama Martinca Mord.

a práve o zabíjaní sú nové filmy v kinách. Pri prvom možno uplatniť úslovie, že na každú sviňu sa voda varí. Nie je to žiadny politický odkaz, jednoducho si na českom vidieku spravili tradičnú rodinnú zabíjačku. V druhej novinke nazrieme do poľskej histórie na konci 18. storočia, keď sa schyľovalo k povstaniu proti ruským okupantom. Tiež sa to nemohlo zaobísť bez občasného mordu. V krvavom násilí nepoľavíme ani pri treťom dnešnom filme, ktorý je adaptáciou populárnej videohernej strieľačky. Okrem jednoslovného názvu spája všetky tri novinky aj snaha podobať sa známym filmom či filmárom. 

film týždňa: Mord

Starkí na vidieku chovajú prasiatko, aby sa celá rodina mohla každý rok stretnúť pri jeho tradičnom zamordovaní. Dedko je od rána nervózny, pretože nevie, ako oznámiť zaťovi Karlovi, že ďalší rok si na to už netrúfa, lebo sily ubúdajú. Karlovým dcéram chýba zosnulá mama a jednej z nich sa navyše rozpadá manželstvo. Protivný sused sa vyhráža, že zabíjačku nahlási na polícii, a mäsiar Tonda je už úplne na infarkt, pretože mu zvlhli náboje, ale bojí sa to priznať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite