Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo ruší Inštitút kultúrnej politiky

.tasr .kultúra

IKP bol od roku 2018 sekcia ministerstva, ktorá poskytovala analytické služby vedeniu rezortu a podľa potreby jednotlivým vecným útvarom.

Ministerstvo ruší Inštitút kultúrnej politiky SITA

inštitút kultúrnej politiky (IKP) Ministerstva kultúry (MK) SR na konci augusta končí. Zrušenie analytického oddelenia k 1. septembru potvrdila pre TASR hovorkyňa rezortu Petra Bačinská. Dôvodom sú reorganizačné zmeny súvisiace s konsolidáciou verejných financií.

„Môžeme potvrdiť, že v rámci reorganizačných zmien bol IKP zrušený ku dňu 1. 9. 2024,“ uviedla Bačinská. Upozornila, že organizačné zmeny sú nevyhnutné aj v iných organizačných útvaroch, pričom je zabezpečený plnohodnotný výkon všetkých odborných a zákonom stanovených činností ministerstva. „Tieto zmeny sú nevyhnutné aj vzhľadom na nariadenie vlády v súvislosti s potrebnou konsolidáciou verejných financií,“ dodala.

Od mája zanikol analytický útvar aj na Ministerstve obrany SR. Rezort zmenu zdôvodnil zefektívnením a racionalizáciou personálnych kapacít. 

Analytickú jednotku ministerstva zrušil k 1. augustu aj rezort spravodlivosti. Zrušenie vysvetlil potrebou zefektívniť činnosti, ktoré zabezpečovalo 27 pracovníkov analytického centra.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite