Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Miki, staronový Votrelec aj súboj o ženskú česť

.martin Papšo .kultúra .kultúra

Organizovaný zločin si na Slovensku prešiel svojím vývojom. V 90. rokoch bol dosť agresívny a hrubý, teraz je skôr hranatý. Že mafiánčenie nie je len med lízať, sa dozvieme pri filmovom portréte najväčšieho slovenského bosa.

Filmy .týždňa: Miki, staronový Votrelec aj súboj o ženskú česť PRESSFOTO CINEMART Záber zo slovenskej kriminálnej drámy režiséra Jakuba Kronera Miki.

vzhľadom na povolanie nemal šťastie na meno. Mikuláš nebol svätý a nádielku od neho si nikto neprosil. Stačilo trochu brutality a nefungujúce orgány spravodlivosti a úspech sa rýchlo dostavil. Po pár rokoch pripomínal karikatúru inej postavy opradenej mýtmi  – Jánošíka. Tento bohatým bral a chudobným nadával. Miki ale nie je jediný agresívny tvor, ktorý zavítal do kina. Vrátil sa tam jeden starý známy, ktorý napriek veľkej popularite stále nemá vlastné meno. Volajú ho len veľmi všeobecne – Votrelec. Pri treťom filme to trochu zjemníme. Do prostredia mužských súbojov sa votrie žena, ktorá bude bojovať nielen o svoju česť, ale aj za práva všetkých príslušníčok nežného pohlavia. 

film týždňa: MIKI

Miki je pôvodným povolaním šofér autobusu, ktorý skúšal lesné práce v Nemecku, ale po smrti otca sa vrátil do rodnej dediny. Postupne rozbieha rôzne kriminálne aktivity, ktoré ho uživia ľahšie a rýchlejšie. Vzbudzuje prirodzený rešpekt a pomerne rýchlo zistí, že nastal ideálny čas na budovanie mafiánskej kariéry – polícia či súdy na to vôbec nie sú pripravené. Ak aj spočiatku mal nejaké zábrany, dokázal ich spoľahlivo potlačiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite