Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britská rocková skupina Oasis sa vracia na scénu, ohlásila turné

.tasr .kultúra

Rozhádaní bratia Liam a Noel Gallagherovci tak po 15 rokoch ukončili svoj medializovaný spor.

Britská rocková skupina Oasis sa vracia na scénu, ohlásila turné sita/AP Photo

britská rocková skupina Oasis v utorok ohlásila, že na budúci rok vyrazí na turné. Rozhádaní bratia Liam a Noel Gallagherovci tak po 15 rokoch ukončili svoj medializovaný spor, informuje TASR podľa agentúry AFP. 

Kapela, ktorá sa v 90. rokoch minulého storočia zaslúžila hitmi ako Wonderwall, Don't Look Back In Anger či Champagne Supernova o odštartovanie tzv. britpopovej éry, na platforme X oznámila, že počas budúceho leta odohrá koncerty v Británii a Írsku.

Turné začne Oasis 4. a 5. júla 2025 vo waleskej metropole Cardiff. Následne odohrá viacero koncertov v domovskom Manchestri, odkiaľ sa presunie do Londýna a potom Edinburghu a napokon do írskeho hlavného mesta Dublin, kde turné 17. augusta ukončí. Kapela neskôr v budúcom roku plánuje koncertovať aj mimo Európy, podrobnosti však zatiaľ nezverejnila. 

Skupina Oasis vznikla v roku 1991 v Manchestri a bola poprednou formáciou v rámci tzv. britpopového žánru, pričom v hitparádach súperila o priečky najmä s londýnskou kapelou Blur. Fanúšikov však v napätí udržiavala aj verejnými roztržkami bratov Gallagherovcov, a to speváka a frontmana Liama a hlavného gitaristu a textára Noela. Súrodenecký spor vyvrcholil v roku 2009 ostrou hádkou na hudobnom festivale v Paríži, kapela sa následne rozpadla a bratia od vtedy spolu nevystupovali. 

V hudobných kariérach však separátne pokračovali a pre svoje publikum pravidelne hrávali aj hity Oasis. Až doteraz však verejne komunikovali najmä prostredníctvom vzájomného osočovania či podpichovania na sociálnych sieťach, hoci v poslednom čase naznačovali, že by medzi nimi už mohlo dôjsť k zmiereniu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite