Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dočasne poverenou riaditeľkou SND bude Zuzana Ťapáková — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .kultúra

Vo funkcii nahradí odvolaného Mateja Drličku.

Dočasne poverenou riaditeľkou SND bude Zuzana Ťapáková — čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Tomáš Susko

dočasne poverenou riaditeľkou Slovenského národného divadla (SND) bude Zuzana Ťapáková. V utorok ju do funkcie vymenovala ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS). TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu kultúry Petra Bačinská. 

„Zuzana Ťapáková je skúsenou manažérkou, ktorá má za sebou bohatú kariéru v oblasti médií a marketingu. Počas svojho profesionálneho života sa etablovala ako jedna z kľúčových osobností slovenskej mediálnej scény,“ upozornila hovorkyňa. Pripomenula, že nová poverená generálna riaditeľka SND pôsobila na vedúcich postoch v súkromných médiách i bývalej RTVS.

Predchádzajúceho generálneho riaditeľa SND Mateja Drličku odvolala ministerka kultúry 6. augusta. Krok zdôvodnila závažnými pochybeniami z jeho strany i celkovou stratou dôvery. 

Po Drličkovom odvolaní neskôr na svoje funkcie rezignovali aj ekonomický riaditeľ SND Matej Bošňák a šéf operného súboru SND Martin Leginus. 

.vysvetlenie Eugena Kordu:

Mohlo to byť aj horšie. Zuzana Ťapáková nepatrí k tomu najhoršiemu, čo sa v našej kultúre pohybovalo a pohybuje, ale ani k tomu lepšiemu. Táto dáma sa vždy pohybovala v riadiacich funkciách a v podstate jej bolo úplne jedno, kto ju do nich nominoval. 

Lenže, prijať dočasné poverenie z rúk ministerky kultúry, ktorá si nezaslúži ani zrnko úcty od umelcov, ktorí ňou pohŕdajú a už ani neviem koľko dní protestujú pred jej ministerstvom je úplným morálnym zlyhaním tejto dámy. 

Slušný človek si nemôže od zlodeja zobrať bicykel, naviac ak mu ho požičia len na určitý čas. Ona tvrdí, že tú funkciu prijala preto, že Slovenské národné divadlo má rada. Ak je to tak, tak presne toto mal byť dôvod, pre ktorý mala tú ponuku odmietnuť. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite