Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Adele v Mníchove – svetový hlas, svetová šou, svetový rekord

.marek Galinski .kultúra .hudba

Rozlepil som oči, pozrel som sa na telefón a prvé, čo som uvidel, bola správa od mojej manželky, že či nepôjdeme o dva týždne na Adele do Mníchova. Bola sobota, nebol som doma. Fakt som to nečakal.

Adele v Mníchove – svetový hlas, svetová šou, svetový rekord KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES Augustový koncert Adele v nemeckom Mníchove.

niežeby sme sa o tom nikdy predtým nebavili, ale Adele štandardne nemávala veľa koncertov v nejakom našom okolí a lístky na jej koncerty posledné roky nepatria zďaleka medzi tie najlacnejšie. Takto nečakane a spontánne sme začali plánovať víkend v Mníchove – kúpili sme lístky na koncert 31. augusta.

keď nepríde Adele k poslucháčovi...

Adele je známa tým, že posledné roky nerobí klasické turné po svete tak ako mnohé iné hviezdy. Platí pri nej teda to, že keďže nepríde ona za nami, musíme prísť my za ňou. Posledné roky koncertuje najmä v Las Vegas, kde má dlhodobú zmluvu na určité množstvo koncertov v svetoznámom Caesars Palace. Tento rok však zavítala aj do Európy – do Mníchova. 

V Mníchove mala pôvodne plánovaných 6 koncertov, ale pre veľký dopyt organizátori pridali ďalšie dva a neskôr ešte ďalšie dva. Počas augustových víkendov teda v Mníchove Adele koncertovala každý piatok a každú sobotu – spolu 10 koncertov. Ale nemyslite si, že organizátori podcenili kapacitu. Open Air Arena, ktorú na tieto účely postavili v rámci areálu výstaviska (Messe ICM), mala kapacitu 80-tisíc ľudí. Akokoľvek neuveriteľne to znie, pôvodne necelého pol milióna lístkov bolo málo. V podstate sa vypredalo všetkých 10 koncertov. 

poriadok v Adele World

Náš termín koncertu bol teda v rámci jej vystupovania v Mníchove posledný. Do areálu výstaviska sme sa z centra mesta dostali U-Bahnom za 20 minút – každý lístok na koncert v sebe automaticky obsahoval aj lístok na verejnú dopravu, čo bolo v tomto prípade mimoriadne praktické. Mal som obavy z toho, ako organizačne vyzerá koncert pre 80-tisíc ľudí (nie som fanúšik festivalov ani iných masových akcií tohoto rozmeru), navyše organizátori avizovali pomerne prísne bezpečnostné opatrenia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite