Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Výživný psychotriler, diétny horor aj influencerky

.martin Papšo .kultúra .film

Nedávno uplynulo okrúhlych 80 rokov od posledného pokusu o atentát na Hitlera. Nakrútený o tom bol aj výborný film Valkýra s Tomom Cruisom. Dopredu viete, ako to dopadne, napriek tomu ste neustále v napätí a držíte atentátnikovi palce.

Filmy .týždňa: Výživný psychotriler, diétny horor aj influencerky PRESSFOTO UNIVERSAL PICTURES/AP/SITA Dan Hough a Alix West Lefler ako deti manželských párov v americkom trileri Jamesa Watkinsa Neprivolávaj nič zlé.

a presne takto predvídateľné sú aj tri novinky v kinách. Pri každej z nich vieme spoľahlivo odhadnúť, čo sa bude diať. Výsledok je pritom dosť odlišný. Prvý prípad ukazuje, že aj triler bez výraznejších prekvapení môže príjemne prekvapiť. Je o dvoch manželských pároch, ktoré spolu strávia jeden nezabudnuteľný víkend. Druhý film potvrdzuje, aké ťažké je natočiť niečo hlbšie o plytkej honbe za slávou a peniazmi. Na záver načrieme do hlbín amatérskej hororovej tvorby a vylovíme odtiaľ netradičné meno vraha – Mickey Mouse.

film týždňa: Neprivolávaj nič zlé

Daltonovci sú obyčajná americká rodina, ktorá aktuálne prechádza vzťahovou krízou. Na dovolenke stretnú sympatického doktora Paddyho s manželkou a synom, ktorý má rečovú vadu. Okamžite ich očarí svojou charizmou a bezprostrednosťou. Po návrate domov príde od nových priateľov pozvánka stráviť spoločný víkend na ich vidieckom sídle ďaleko od civilizácie. Ideálna príležitosť na reštart. Lenže hneď po príchode sa začínajú diať podivné veci a vyzerá to skôr na tvrdé vypnutie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite