Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Hviezdy v nás, vojnový „Slovákštát“ aj koniec sveta

.martin Papšo .kultúra .film

V rámci kino premiér si tentoraz predstavíme iba slovenské filmy. Slovenské a žiadne iné. Občas je to koprodukcia a názvy nemajú vždy úplne národné, ale aj tak je to zázrak. Podobne ako film o astrologičke, ktorá pomáha plniť ľudom sny.

Filmy .týždňa: Hviezdy v nás, vojnový „Slovákštát“ aj koniec sveta PRESSFOTO FILMTOPIA Záber z novej dokumentárnej komédie režiséra Petra Kerekesa Wishing on a Star.

povie im miesto, kde sa majú vyskytovať v čase svojich narodenín, aby sa symbolicky znovu narodili a mohli naplniť svoj potenciál. Presne to sa stalo aj slovenskej kinematografii. Nie je jasné, kedy a kde došlo k jej znovuzrodeniu, isté je, že to nebolo za Mečiara na Kolibe. Kým astrologička je z titulu svojej profesie obrátená do budúcnosti, ďalšie dva filmy sa pozerajú opačným smerom a vidia minulosť s trpkou príchuťou. Na výber máte dve lákavé možnosti: obdobie slovenského štátu alebo rozmarné leto roku 1968.

film týždňa: Wishing on a Star

Talianska veštica Luciana preferuje moderný, aktívny prístup k astrológii. Žiadne pasívne čakanie na osud, naopak, treba mu ísť naproti a vlastnou aktivitou prispieť k zmene. Pomocou počítačových modelov vypočíta svojim klientom miesto, kde sú planéty v čase narodenín zhovievavejšie k ich životným cieľom, túžbam a snom. Ak to z časových či finančných dôvodov nie je možné, je dovolené vyrobiť si Sibír či Brazíliu aj doma – stačí vodka a baranica. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite