Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Džezáky, druhý deň: Slovensko-brazílsko-britské stretnutie na najvyššej úrovni

.marian Jaslovský .kultúra

Predstavujeme vám program druhého dňa festivalu Bratislavské jazzové dni, ktorý vypukne v piatok 18. 10. Čo uvidíme a budeme počuť v sobotu?

Džezáky, druhý deň: Slovensko-brazílsko-britské stretnutie na najvyššej úrovni

pre úplnosť – tu je článok o prvom dni festivalu. Sobotu odštartuje 21-ročná Nina Kohout, ktorá patrí k najvýraznejším zjavom na súčasnej a nielen domácej scéne, pretože pôsobí vo Veľkej Británii. Všetkých nás očarila pred rokom, na Open-air Jazzákoch v Rusovciach. Nina tento mesiac vydáva svoj debutový album Gentle Autopsy a prišiel čas, aby svoju mimoriadnu tvorbu predstavila aj na našom hlavnom pódiu. 

Absolventka štúdia na prestížnej londýnskej The BRIT School, kde pôsobili aj Adele či Amy Winehouse a poslucháčka Royal Birmingham Conservatoire, získala v roku 2020 titul Objav roka na Radio_Head Awards. Začiatkom roka 2022 vydala debutové EP Pandemonium, ktoré sa stretlo s výbornými ohlasmi nielen doma, ale aj v zahraničí, vrátane britského rádia BBC. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite