Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Zaľúbený Joker, vtipný sloní muž a kamarát tučniak

.martin Papšo .kultúra .film

Aj na predsedovi už vidieť, ako sa charakter dokáže vpisovať do tváre. Oveľa ľahšie podľa nej ale identifikujeme zloduchov v komiksoch. Joker alebo Tučniak sú jasní na prvý pohľad. S oboma sa stretneme v rámci filmových premiér.

Filmy .týždňa: Zaľúbený Joker, vtipný sloní muž a kamarát tučniak CINEMART Renate Reinsve a Adam Pearson v dráme režiséra Aarona Schimberga Iný človek.

spoločnosť im bude robiť muž, ktorý má tak zdeformovanú tvár, že by podľa týchto kritérií musel byť úplne najhorší. Preto si najskôr povieme o ňom. To, čo spočiatku vyzerá ako rozprávka o žabom princovi (bez bozku), dostane prekvapivo inú podobu: čiernohumornú. Potom už bude nasledovať sľubovaný Joker (bez Batmana). V minulosti mal mnoho tvárí, s jednou trnavskou máme neblahé skúsenosti. Ten aktuálny má vyvolávať skôr súcit. Na záver pricupitá aj tučniak. Nie však ako odpudivý záporák z Gothamu, naopak, je to milé zvieratko, ktoré sa skamaráti so smutným rybárom. 

film týždňa: Iný človek

Živoriaci herec Edward má v dôsledku choroby extrémne znetvorenú tvár. Zvykol si, že ľudia buď odvrátia zrak, alebo si robia posmešky. Najlepšie sa cíti, keď si ho nikto nevšíma. Žije osamelým životom v newyorskom byte v presvedčení, že práve vzhľad je príčinou všetkých jeho problémov. Keď sa mu naskytne príležitosť absolvovať experimentálnu liečbu, neváha ani sekundu. Pozitívny efekt sa prejaví okamžite pri prvej návšteve baru. Stane sa z neho ale naozaj niekto iný? Závisí sebavedomie či charizma len od vonkajšej podoby?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite