Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyvrcholením tohoročných „jazzákov“ bude slovenská premiéra legendárneho Billa Frisella

.marian Jaslovský .kultúra

V piatok sa začne 49. ročník festivalu Bratislavské jazzové dni a okrem ďalších dvoch skvelých koncertov prinesie slovenskú premiéru jedného z najvýznamnejších jazzových gitaristov vôbec – Billa Frisella.

Vyvrcholením tohoročných „jazzákov“ bude slovenská premiéra legendárneho Billa Frisella bjd

o piatkovom programe sme už písali v nedávnom článku a podobne aj o sobotňajšom. Dnes je na rade nedeľa. 

Koncert sa začne živým prevedením sólového debutu bubeníka a skladateľa Igora „Ajdžiho“ Saba Fluidet, ktorý je známy nielen zo spolupráce so slovenskou hudobnou špičkou, ale aj vďaka svojej výnimočnej kapele Slide & Udu s Martinom Zajkom. Na našom festivale vystúpi s hviezdnou kapelou v zostave Ajdži Sabo – bicie, Valér Miko – klávesy, Martin Gašpar – basa, Pavol Bereza – gitara, Michal Cálik – trúbka. 

Na bicích začal hrať v 90. rokoch a je hudobný samouk. Jeho prvou kapelou bola Bosá Noha s Marcelom Buntajom, Martinom Gašparom a Stanom Počajim. Spolupracoval s Oskarom Rózsom, Free Faces, Richardom Müllerom, IMT Smile, Petrom Lipom, Robom Grigorovom aj Longitalom. Dlhé roky intenzívne hrával a tvoril s Janou Kirschner. Aktuálne pôsobí v kapele Banda, hrá so Simou Magušinovou, Martinom Turčanom a Erichom „Bobošom“ Procházkom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite