Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Šarlatán, podvodník zo zoznamky aj androidi vychovávajúci ľudské deti

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň je bohatý najmä na novinky, ktoré doteraz na streamovacích službách neboli. Diváci sa však dočkajú aj pokračovania niektorých seriálov. Či už ste fanúšikom sci-fi, romantiky, dokumentov alebo magického realizmu, v ponuke si nájdete to svoje.

Seriálové a filmové tipy: Šarlatán, podvodník zo zoznamky aj androidi vychovávajúci ľudské deti Pexels.com

Netflix

šarlatán – 31. január

Film je inšpirovaný životom liečiteľa Jana Mikoláška. Stvárnili ho Ivan a Josef Trojanovci. Bol to muž bez lekárskeho vzdelania, ktorý sa vyznal v bylinkách. Dokázal pomôcť aj v prípadoch, keď lekári vyčerpali všetky možnosti. Podľa vlastných slov liečil päť miliónov pacientov. Liečiteľ bojoval s vnútornými démonmi, ale aj s komunistickým režimom. Mikolášek skončil po zmanipulovanom súdnom procese vo väzení. 

Šarlatán je životopisná dráma poľskej Agnieszky Hollandovej a scenáristu Mareka Epsteina z roku 2020. Na jej koprodukcii sa podieľalo Poľsko, Česka, Slovensko a Írsko. Film bol nominovaný minulý rok na Oscara za najlepší cudzojazyčný film.

podvodník z Tinderu – 2. február

Naše životy sa vo veľkej miere odohrávajú na sociálnych sieťach. Prenieslo sa tam aj zoznamovanie. Partnera si hľadáme na online zoznamkách. Má to však aj odvrátenú stranu. Nikdy nevieme, kto je na druhej strane. Na to doplatili aj tri ženy z tohto dokumentu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite