zvyčajne ho jedia dvaja. Niekedy ani to nestačí a o obrovskú porciu hovädzieho mäsa sa delia aj štyria či rovno celý stôl, dokonca aj tí, ktorí si objednali niečo iné a už majú zjedené. Najväčšími obeťami sú, prirodzene, turisti. Nešťastníci, čo si zo zvedavosti objednali florentskú špecialitu, teraz rozdávajú kusiská v podstate surového mäsa všetkým prísediacim naokolo a tí ho v rozpakoch ochutnávajú.
Napokon však musia dať miestnym za pravdu, že na tom divošskom florentskom mäse niečo je. Nuž – predovšetkým je to jedlo, ktoré sa ako jedno z mála zachovalo z renesančnej kuchyne v podstate bez väčších zmien. Aj to vďaka tomu, že na jeho prípravu nič netreba a veľmi prísne sa dodržiavala.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.