nesmie chýbať v žiadnej lepšej stejkárni. Kedysi to bola rarita, utešený mramorový zázrak, ktorý chcel každý ochutnať, no nie každý na to mal. Dnes, keď sa japonské hovädzie chová aj na amerických a austrálskych farmách, je wagyu dostupnejšie a aj častejšie videné.
Mnohí si myslia, že wagyu je špeciálna sorta hovädzieho mäsa. V preklade však wagyu znamená jednoducho japonské hovädzie a v Japonsku sa pod týmto označením predávajú aj mäsá z plemien, ktoré nemajú to slávne žilkovanie. Chuťovo sú však tiež pomerne výnimočné. Ako teda vzniklo toto nevšedné hovädzie mäso, také jemné a vizuálne príťažlivé?
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.