napísaný sme ho videli už naozaj všelijako. Najčastejšie sa zamieňa prvé písmeno a namiesto cnostného C naďabíme zrazu na zvučné G, akoby šlo o nejakého anglického Gordona. Svetoznámy šéfkuchár Gordon Ramsey musí byť polichotený. Druhý preklep sa vyskytuje v slove bleu, kde sa zvyčajne reštauratéri rozhodnú, že budú anglofónni a francúzske bleu zmenia na anglické blue. Nezriedka preto vídame na lístkoch čudnú variáciu Gordon blue (gordon blú) namiesto správnej Cordon bleu (kordon blö).
Tí, ktorí by sa chceli z nešťastných majiteľov reštaurácií vysmievať, nech ešte chvíľu počkajú, pretože s tými názvami to nie je zase také jednoduché. Gordon blue (blú) síce naozaj neexistuje, zato mäsová vyprážaná plnená kapsička s názvom Gordon bleu áno. Ale všetko poporiadku. Mnohí sa môžu domnievať, že táto zvláštna variácia na viedenský rezeň je podľa názvu francúzska záležitosť.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.