Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Elegancia, grácia a silný výkon dokonalo vystihujú konské pólo aj značku Porsche

.redakcia .lifestyle

Nie každý kôň dokáže zvládnuť náročný výcvik na konské pólo. Musí byť od mladosti špeciálne vedený, aby dosahoval predpokladané športové výsledky. Samozrejme, pri výbere koní sa pozerá na ich rodokmeň, úspechy rodičov aj genetiku. Správny výber a v neposlednom rade harmónia medzi jazdcom a zvieraťom môžu zaručiť úspech. To isté platí aj pri modeloch značky Porsche.

Elegancia, grácia a silný výkon dokonalo vystihujú konské pólo aj značku Porsche Porsche Slovensko

aj preto si importér značky Porsche na Slovensku vybral nadchádzajúce podujatie Farrier´s Arena Polo Cup by Porsche za podujatie, ktoré podporí svojim partnerstvom. Ušľachtilosť koní v aréne a tých pod kapotou je totiž viac ako symbolická. Kvalitný výber a dobrý „rodokmeň“ sú totiž zárukou dosiahnutia najlepšieho výkonu aj pri kúpe vozidla značky Porsche.

„Oproti ostatným konským športom je konské pólo tímová hra s viacerými koňmi. Nehodnotí sa ako jeden jazdec skočil na jednom koni, ako dvíha nohy či ako rýchlo dobehol do cieľa,“ prezradil Ladislav Agárdi, ktorý sa venuje koňom už päťdesiat rokov a hoci už prekročil 70-tku, stále hrá so svojim tímom konské pólo.

Podľa neho však nejde len o dobre vycvičeného koňa a šikovného a trénovaného jazdca. Dôležitá je aj harmónia medzi nimi. Samozrejme, jazdec sa musí sústrediť nielen na seba, ale na celé dianie v aréne. Musí mať výborné periférne vnímanie, sledovať svoju rýchlosť, aj hráčov okolo seba. „Málokto vie, že počas zápasu sa kôň pohybuje až rýchlosťou 60 kilometrov za hodinu,“ prekvapil Ladislav Agárdi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite